O nama

Eco Tech Srbija (ETS) okuplja pojedince, organizacije, institucije, medije, obrazovne ustanove i sve ostale zainteresovane strane koje se bave i koje su zainteresovane za promovisanje, razvoj i primenu savremenih tehnoloških rešenja u oblasti zaštite životne sredine.

Misija ETS-a je da bude posrednik, facilitator i platforma u procesu povezivanja svih relevantnih zainteresovanih strana kroz identifikovanje ekoloških problema i nalaženje inovativnih, tehnoloških rešenja.

Aktivnosti ETS-a uključuju događaje, edukaciju, umrežavanje, povezivanje, informisanje i podršku eko-preduzetnicima i eko-inovatorima u oblastima održivog razvoja, klimatskih promena, alternativnih izvora energije, čistih tehnologija, energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije, eko-mobilnosti, reciklaže, pametnih gradova, pametne i urbane poljoprivrede, uticaja životne sredine na zdravlje ljudi itd.

Svesni smo da nove tehnologije kao što su internet stvari (Internet-of-things), podaci (big data), mašinsko učenje, veštačka inteligencija (AI), 3D štampa, dronovi, virtuelna realnost (VR), blockchain itd, zauzimaju sve bitniju ulogu u našim svakodnevnim životima i u kreiranju našeg okruženja, i želimo da ih na vreme i na pravi način primenimo i u ekologiji.

ETS kao zajednica je nastala početkom 2018. godine, i do sada je kroz meetup-e i druge događaje uspela da okupi podršku kritične mase profesionalaca i entuzijasta i privuče pažnju javnosti.

ETS funkcioniše kao udruženje građana, a fokus za 2019. je nastavak održavanja redovnih meetup-a, širenje baze eko-profesionalaca i eko-entuzijasta, organizacija centralnog godišnjeg događaja posvećenog novim tehnologijama u ekologiji (EcoTech Conference), podrška tehnološkim eko startapima, kao i povezivanje sa srodnim organizacijama u Srbiji i inostranstvu.

ETS je platforma otvorena za sve pojedince i organizacije koje dele naše vrednosti i našu misiju. Svesni smo da je tema kojom se bavimo veoma bitna i široka, i zato smo otvoreni za sve one koji žele da nam se pridruže na putu da zajedno pomognemo da Srbija bude zelenija i pametnija.

Za sve ideje, sugestije, komentare i informacije, budite slobodni da nam se obratite.